Termékek

Facebook


Redőnyök

Műanyag redőny

A külsőtokos műanyagredőny a legkeresettebb redőnytípus, mivel ára igen kedvező és igen sok előnnyel rendelkezik. Könnyen felszerelhető és könnyen működtethető, teljes sötétítésre is használható, bármilyen tokrendszerbe alkalmazható.

A redőnytok, Lindab tokszerkezet, belül csapágyazott tengely, a külső tokszerkezet egy része a nyílászárótól függetlenül belülről is látszódhat. Vakolható tokos kivitel is alkalmazható új építkezéseknél vagy felújításoknál.

A redőny lefutó ugyan olyan keskeny mint az alumínium esetén: 22 x 53 mm, gumírozva van a csendes működés érdekében, nem kopog az erős szélben sem.

A redőny lamellák 37 mm-es UV stabil műanyag lécek, mely 9 színárnyalatban rendelhetőek.

Az utolsó végzáró redőnyléc gumírozva van a pormentes záródás érdekében, rejtett ütközővel ellátva. A műanyag redőny alap kivitelben gurtnis automatával készül, a gurtni nyílászárón történő átvezetése a szerelési viszonyoknak megfelelő görgős szerelvényekkel történik.

A felhúzott redőny rögzítése mechanikus szerelvénnyel, falon kívüli vagy falba süllyesztett redőny gurtni behúzó automatával oldható meg. Zsinóros kivitelben is rendelhető.

A redőnytok, a redőny lefutó és a záróléc fehér illetve sötétbarna lehet, bármelyik redőnyléccel kérhető.

 

  • Külső tokos( Homlokzati)
  • Eléépített redőny rendszer
  • Vakolható tokos
  • Kombi

 

Homlokzati, külső tokos redőnyök

A homlokzati redőnyök, a speciális szerkezetük miatt olyan épületekben kerülnek felhasználásra, amelyekben már bent vannak a nyílászárók. A redőnynek, ellentétben a vakolható tokos redőnyökkel látható tokja van, ami a homlokzat dekorációs elemévé válik. A redőny palástja a homlokzaton vagy ablakmélyedésben elhelyezett alumínium tokba tekeredik be.

Ez a legrugalmasabb, leggyakrabban alkalmazott és ugyanakkor a bemutatott rendszerek közül a legolcsóbb. A külső redőnyök a kinti tényezőkkel szemben tökéletes bitonságot nyújtanak. Jó hőszigetelés jellemzi őket és biztosítják a helyiségek túlzott napsugárzás elleni védelmét.

A homlokzati redőnyök gyártásához az időjárási viszonyoknak és kopásnak fokozottan ellenálló anyagokat használnak.

 

Kombi redőnyök

Amennyiben a friss levegőt nyitott ablak mellett kívánja élvezni, ehhez a legideálisabb megoldást kínáljuk Önnek!

A beépített Alukon szúnyogháló távol tartja a hívatlan és idegesítő vendégeket. Ön határozza meg, hogy mikor használja, mivel ennek működtetése a redőnytől független.

Az integrált szúnyogháló redőnyrendszer alkatrészeivel (redőny és szúnyogháló) biztosítunk egy intelligens és korszerű megoldást, ezzel a rendszerrel nem csak a hideget, esőt, szelet, hőséget, zajt, kíváncsi tekinteteket és a betörőket zárjuk ki, hanem a bosszantó rovarokat is.

A redőny lefutó sínben és a zárólécbe kerülő kefék optimális szigetelést biztosítanak. Így a rovaroknak esélyük sincs a bejutásra. A speciális lefutó sín lehetővé teszi a redőnyprofil és a szúnyogháló egymástól független vagy akár együttes működtetését. Ezen kettős funkció előnye a kombinált védelem, úgy a betörők, mint a szúnyogok ellen.

többszörösen osztott nyílászárók esetén is alkalmazható az Alukon kombinált redőnyrendszer, maximális szélesség 160 cm.

A szúnyogháló tengelye a redőnytokban található és a háló fogantyúval vagy akár zsinór segítségével mozgatható.

A háló speciális műanyaggal bevont üvegszálas hálóból készül, amely kitűnő fényáteresztő. A rugós cső és a lefutó sínben rögzített retesz segítségével a háló mindig feszes marad. Kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, amelyek garanciát jelentenek a kifogástalan minőségre, működésre és tartósságra.

 

Vakolható tokos redőnyök

A vakolható tokos redőnyök egy olyan korszerű rendszer, amely kiküszöböli a hőveszteséget és megakadályozza az akusztikus hidak kialakulását. A rendszer az újonnan készülő épületekben alkalmazható. A tervezőknek és építészeknek optimális megoldást jelent

 

A vakolható tokos redőnyre már a tervezési szakaszban kell gondolni, mivel a felszerelése rendszerint egy olyan áthidaló alkalmazását igényli, ami lehetővé teszi a redőnytok beszerelését. Egy másik javasolt mód az ablak feletti szélesítések alkalmazása. A szélesítéses módszert választva az ablaknyílásokat meg kell nagyobbítani. Az ilyen megoldás kiküszöböli az áthidalók speciális kivitelezését és pótlólagos hőszigetelését valamint teljes mértékben kiküszöböli a hőhidak keletkezését. A redőnytok a vakolás után feltűnésmentes lesz, a préselt alumíniumból készült szerelőfedele pedig lakkozható és furnérozható. Az így beszerelt redőny télen a fagy és szél ellen pót hőszigetélést nyújt, nyáron pedig véd a napsugárzás ellen. A PUTZ rendszerben a szerelőfedél az épületen kívül található, ezért az esetleges karbantartási munkákat tisztán és egyszerűen el lehet végezni. Ez egy olyan szerkezeti megoldás, amely mentes bármiféle hibától.

A redőny mozgatása kézi működtetésű gurtnival, vagy  motoros a megfelelő kapcsolók segítségével.

 

Ráépített redőnyök

A Ráépített egy olyan univerzális rendszer, amely eleget tesz a külsőtokos, részben rejtett tokos, vagy teljesen rejtett tokos redőnyök hívei elvárásainak. Ezen a területen ez egy innovatív megoldás, amely több éves kutatómunka eredménye és ami válaszol a piac elvárásaira.

A Ráépített ablakra szerelhető redőnyök előnyei az alábbiak:

  • A hőátbocsátási tényező értéke 0,6W/m2K alatti.
  • Az elemek kamraszerkezete valamint a tok homlokzati és alsó megerősítése a nagy méretű redőnyök stabilitását is biztosítja.
  • A redőnyök felszerelhetők az összes típusú PVC, alumínium és fa ablakra.
  • A szerelőfedél funkcionális nyitása és zárása (szabadalmi védelemmel rendelkezik) lehetővé teszi a tetszőleges beépítését.
  • Szimmetrikus záras homlokprofil, ami lehetővé teszi – a szükségletektől függően – két oldali alkalmazását (a külső felület simán hagyható vagy az bevakolható).
  • Kiegészítő elem vakolatléc formájában, ami lehetővé teszi a redőny beépítését.Az ablakok mellé fontos az elegáns kivitelű, ugyanakkor modern és megbízható garázskapu. Amennyiben Önnek is fontos a minőség, keresse a hosszú élettartamú és gazdaságos megoldásainkat. Egy kiváló hőszigetelésű garázskapu a legjobb választás, hogy csökkentsen a fűtési költségein. Nálunk ugyanis egyaránt alapkövetelmény a megfelelő hőszigetelés, a csendes és gyors működés. Legyen az Ön otthonában is gyönyörű kivitelű, első osztályú, távirányítású garázskapu. Dőljön hátra és élvezze a kényelmet.

Nyelvválasztás

Letölthető dokumentumok