Termékek

Facebook


Redőnyök

Alumínium redőny

Az alumínium redőny legfőbb jellemzője, hogy minden alkatrész alumíniumból készül, kiváló hőszigetelő télen és nyáron egyaránt, a feltolásgátló pedig  megakadályozza az illetéktelen behatolást otthonába. Ellenáll az időjárási viszontagságoknak, hosszú élettartamú, a széles színpalettának köszönhetően igazítani tudjuk a lakás színéhez.

 

A redőnytok alumíniumból készül, és belsejében horganytengelyt használunk, ami a könnyebb mozgatás érdekében kétoldalt csapágyazva van. Az utólag felszerelhető külsőtokos kivitel mellett, egyre gyakoribb új építkezéseknél illetve felújításoknál a vakolható tok alkalmazása, esztétikusabb, hisz a tok teljes mértékben elrejthető a falban.

 

A redőny lefutó sín : 22 x 53 mm, anyaga alumínium, melynek belsejét speciális gumikéderrel látjuk el, ami nyáron nem lágyul el a meleg hatására, illetve télen pedig nem keményedik meg, ezáltal a redőny működtetéssel járó zajt is lecsökkenti.

 

A redőnylamella 37 mm-es kettősfalu alumínium lécből készül, poliuretán habbal (környezetbarát) van kitöltve, ami biztosítja a redőny kiváló hő és hangszigetelő tulajdonságait

 

Ellenálló, hosszú életű és betörésbiztos, a kiváló minőségével, az optimális hő- és hangszigetelésével tűnik ki az Alukon alumínium redőny lamella. 5,95 m2 méret felett ajánljuk a 42 mm-es lécet. A folyamatos megvezetést a redőnylefutósínben, a redőnylamellák végén elhelyezett arriterek biztosítják. A redőnyléceket egy extrudált alumínium záróléc követ, mely rejtett ütközővel van ellátva, ez még jobban fokozza a redőny stabilitását. A redőnyzáróléc vége gumírozott a pormentes záródás végett.

  • Külső tokos (Homlokzati)
  • Eléépített redőny rendszer
  • Vakolható tokos
  • Kombi

 

Homlokzati, külső tokos redőnyök

A homlokzati redőnyök, a speciális szerkezetük miatt olyan épületekben kerülnek felhasználásra, amelyekben már bent vannak a nyílászárók. A redőnynek, ellentétben a vakolható tokos redőnyökkel látható tokja van, ami a homlokzat dekorációs elemévé válik. A redőny palástja a homlokzaton vagy ablakmélyedésben elhelyezett alumínium tokba tekeredik be.

Ez a legrugalmasabb, leggyakrabban alkalmazott és ugyanakkor a bemutatott rendszerek közül a legolcsóbb. A külső redőnyök a kinti tényezőkkel szemben tökéletes bitonságot nyújtanak. Jó hőszigetelés jellemzi őket és biztosítják a helyiségek túlzott napsugárzás elleni védelmét.

A homlokzati redőnyök gyártásához az időjárási viszonyoknak és kopásnak fokozottan ellenálló anyagokat használnak.

 

Kombi redőnyök

Amennyiben a friss levegőt nyitott ablak mellett kívánja élvezni, ehhez a legideálisabb megoldást kínáljuk Önnek!

A beépített Alukon szúnyogháló távol tartja a hívatlan és idegesítő vendégeket. Ön határozza meg, hogy mikor használja, mivel ennek működtetése a redőnytől független.

Az integrált szúnyogháló redőnyrendszer alkatrészeivel (redőny és szúnyogháló) biztosítunk egy intelligens és korszerű megoldást, ezzel a rendszerrel nem csak a hideget, esőt, szelet, hőséget, zajt, kíváncsi tekinteteket és a betörőket zárjuk ki, hanem a bosszantó rovarokat is.

A redőny lefutó sínben és a zárólécbe kerülő kefék optimális szigetelést biztosítanak. Így a rovaroknak esélyük sincs a bejutásra. A speciális lefutó sín lehetővé teszi a redőnyprofil és a szúnyogháló egymástól független vagy akár együttes működtetését. Ezen kettős funkció előnye a kombinált védelem, úgy a betörők, mint a szúnyogok ellen.

többszörösen osztott nyílászárók esetén is alkalmazható az Alukon kombinált redőnyrendszer, maximális szélesség 160 cm.

A szúnyogháló tengelye a redőnytokban található és a háló fogantyúval vagy akár zsinór segítségével mozgatható.

A háló speciális műanyaggal bevont üvegszálas hálóból készül, amely kitűnő fényáteresztő. A rugós cső és a lefutó sínben rögzített retesz segítségével a háló mindig feszes marad. Kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, amelyek garanciát jelentenek a kifogástalan minőségre, működésre és tartósságra.

 

Vakolható tokos redőnyök

A vakolható tokos redőnyök egy olyan korszerű rendszer, amely kiküszöböli a hőveszteséget és megakadályozza az akusztikus hidak kialakulását. A rendszer az újonnan készülő épületekben alkalmazható. A tervezőknek és építészeknek optimális megoldást jelent

 

A vakolható tokos redőnyre már a tervezési szakaszban kell gondolni, mivel a felszerelése rendszerint egy olyan áthidaló alkalmazását igényli, ami lehetővé teszi a redőnytok beszerelését. Egy másik javasolt mód az ablak feletti szélesítések alkalmazása. A szélesítéses módszert választva az ablaknyílásokat meg kell nagyobbítani. Az ilyen megoldás kiküszöböli az áthidalók speciális kivitelezését és pótlólagos hőszigetelését valamint teljes mértékben kiküszöböli a hőhidak keletkezését. A redőnytok a vakolás után feltűnésmentes lesz, a préselt alumíniumból készült szerelőfedele pedig lakkozható és furnérozható. Az így beszerelt redőny télen a fagy és szél ellen pót hőszigetélést nyújt, nyáron pedig véd a napsugárzás ellen. A PUTZ rendszerben a szerelőfedél az épületen kívül található, ezért az esetleges karbantartási munkákat tisztán és egyszerűen el lehet végezni. Ez egy olyan szerkezeti megoldás, amely mentes bármiféle hibától.

A redőny mozgatása kézi működtetésű gurtnival, vagy  motoros a megfelelő kapcsolók segítségével.

 

Ráépített redőnyök

A Ráépített egy olyan univerzális rendszer, amely eleget tesz a külsőtokos, részben rejtett tokos, vagy teljesen rejtett tokos redőnyök hívei elvárásainak. Ezen a területen ez egy innovatív megoldás, amely több éves kutatómunka eredménye és ami válaszol a piac elvárásaira.

A Ráépített ablakra szerelhető redőnyök előnyei az alábbiak:

  • A hőátbocsátási tényező értéke 0,6W/m2K alatti.
  • Az elemek kamraszerkezete valamint a tok homlokzati és alsó megerősítése a nagy méretű redőnyök stabilitását is biztosítja.
  • A redőnyök felszerelhetők az összes típusú PVC, alumínium és fa ablakra.
  • A szerelőfedél funkcionális nyitása és zárása (szabadalmi védelemmel rendelkezik) lehetővé teszi a tetszőleges beépítését.
  • Szimmetrikus záras homlokprofil, ami lehetővé teszi – a szükségletektől függően – két oldali alkalmazását (a külső felület simán hagyható vagy az bevakolható).
  • Kiegészítő elem vakolatléc formájában, ami lehetővé teszi a redőny beépítését.Az ablakok mellé fontos az elegáns kivitelű, ugyanakkor modern és megbízható garázskapu. Amennyiben Önnek is fontos a minőség, keresse a hosszú élettartamú és gazdaságos megoldásainkat. Egy kiváló hőszigetelésű garázskapu a legjobb választás, hogy csökkentsen a fűtési költségein. Nálunk ugyanis egyaránt alapkövetelmény a megfelelő hőszigetelés, a csendes és gyors működés. Legyen az Ön otthonában is gyönyörű kivitelű, első osztályú, távirányítású garázskapu. Dőljön hátra és élvezze a kényelmet.

Nyelvválasztás

Letölthető dokumentumok