Termékek

Facebook


Redőnyök

Redőny automatika

Motoros redőny az Ön kényelméért

A redőnyök motorizálása nem csak kényelmi szempontokat szolgál, hanem nagyobb méretű redőny esetén elengedhetetlen. A Somfy rendszernek köszönhetően a redőnyeit akár egyszerre tudja nyitni és zárni, így otthona még biztonságosabbá válik.

A MOTOROS REDŐNYÖK ELŐNYEI:

Úgy tűnik, mintha valaki otthon lenne:

ha hosszabb időre elutazik, ugyanúgy programozhatja be a redőnyök mozgását, mintha otthon lenne. Azt is beállíthatja, hogy naponta más és más időpontban mozogjanak.

Egy gombnyomással mindent zárhat:

nem kell minden ablakot külön ellenőriznie, egyszerűen csak nyomja meg a távirányító gombját. Az összes motoros redőny egyszerre zár, így még nagyobb biztonságban érezheti magát otthonában.

Energia-megtakarítás - télen besötétedéskor a motoros redőnyök automatikusan leereszkednek, az ablakok így megnövelt hőszigetelések akár 10%-kal is csökkentheti a fűtésszámlát. Nyáron a redőnyök a ház napos oldalán lehúzódnak, hogy megvédjék a házat a felmelegedéstől, a bútorokat pedig a kifakulástól.

A berendezések védelme - akadály érzékelésekor a motor azonnal megáll, hogy a redőnyt megvédje. Még ha leengedett állapotban be is fagytak a redőnyök, a motort nem éri károsodás. Egész évben kíméletesen működik, meghosszabbítva ezáltal a redőnyök élettartamát.

Intelligens - akár számítógépével is összeköttetésben lehetnek otthona összes redőnyei, vagy egyéb árnyékolója. Itt már csak a képzelet szab határt.


REDŐNY MOTOROS MEGOLDÁSOK

Két típusú motoros megoldást ajánlunk: vezetékes és vezeték nélküli.

● Vezetékes megoldás: Ennél a redőny motor és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség. Ha központi vezérlő egységet szeretnének, akkor minden motort egymással össze kell kötni.

● Vezeték nélküli megoldás: A Radio Technology Somfy rádiós vezérlésű rendszernél csak a redőny motort kell a 230 V-os hálózatra kötni. A rádiós rendszer falvésés és vezetékelés nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem és komfortérzetet nyújt.

Szerelés: A redőny motort a redőnytengelybe helyezik el. A motor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. távirányítóval. A távirányítón a FEL - STOP - LE gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motornak.

 

Több kényelemet nyújt:

Gombnyomásra nyitja és zárja redőnyeit, egy szinten akár egyszerre is tudja működtetni. A redőnyöket egyenként és csoportosan, valamint előre beprogramozott idő szerint automatikusan mozgatja.

Programozza be kedvenc redőnyállását:

Szeretne természetes fényekkel hangulatos világítást? Egy gombnyomásra beállíthatja az előre beprogramozott redőnypozíciót.

Több biztonság:

Nem kell azon tűnődnie, hogy illetéktelenek megrongálhatják redőnyeit és behatolnak lakásába, megvédi a betörések ellen ha redőnyeit motorral és feltolásgátlóval szereli fel. A kiválasztott, interferenciáktól mentes 433,42 MHz-re beállított szűk sávszélesség, megvédi a vevőt minden interferenciától, ezért nem zavar be az egyéb elektronikai berendezések elindításában.
 

Ha akadály kerül a redőny mozgási útjába:

Az Oximo RTS redőnymotor segítségével, a redőnyt automatikusan megállítja és az ellenkező irányba visszahúzza.

A motor akadályokat illetve tárgyakat képes érzékelni, melyek meggátolják a redőny záródását. Most már nem kell azon aggódni, hogy megrongálódik a redőny mivel a mechanizmus megállítja a motort.

Több energiatakarékosság:

A motoros redőnyök télen 15-20 %-kal csökkentik a hőveszteséget, nyáron pedig megvédik lakása bútorait és virágait a káros, tűző napsugaraktól.

 

Vezérlés
A javasolt innovatív megoldás garantálja a vezérlőrendszer beavatkozás- és üzemzavarmentességét. A redőnyeinkben alkalmazott kiváló minőségű motorok valamint a Somfy cég tartozékai lehetővé teszik a redőnyök vezetékmentes RTS (Radio Technology Somfy) vagy kábeles vezérlését.

IB vezetékes vezérlés
IB típus – vezetékes vezérlés, amely optimális olyan épületekben mint pl. egy- vagy többlakásos családi ház, óvoda, iskola stb. A több egységes vezérlés automatikusan vagy kézileg a központi távirányítóból az IB vezetékeken keresztül történik. Ennek a megoldásnak az alkalmazásakor továbbra is lehetőség van az individuális vezérlésre.


1. ábra


2. ábra


3. ábra


4. ábra

 


A vezérlés legegyszerűbb módja az egy egységhez tartozó egy kapcsoló. Ennél a megoldásnál alkalmazzuk a könnyen kezelhető Inis Uno (1. ábra) kapcsolót vagy az Inis Duo (2. ábra) kapcsolót, ha egymás mellett két redőny van felszerelve. Az automatikus vezérlés tervezett későbbi, a csoportos, központi és időszabályozós funkciókkal való kibővítése esetén a Chronis IB időprogramozóval együttműködő Centralis Uno IB (4. ábra) kapcsoló alkalmazását ajánljuk. A Centralis Uno IB kapcsolók felszerelésekor ne felejtsük el azokat összakötni a már korábban beszerelt vezetékekkel. Ennek a megoldásnak köszönhetően a csoportos, központi és időszabályozós funkciókkal való későbbi kibővítéshez csak egy kiegészítő vezérlőberendezésnek - Chronis IB (3. ábra) - az alkalmazására lesz szükség. A Chronis IB funkciói és előnyei:

 • Könnyen leolvasható nagy méretű kijelző.
 • Egyszerű kezelés.
 • Cosmic működési mód (a redőnyök napkeltekor felnyílnak, napnyugtakor pedig leeresztődnek).
 • Security működési mód (egy hetes programozás, ami szerint a redőnyök automatikus felnyitása és leeresztése napi ± 15 perces eltérésekkel beprogramozható).
 • Az adatok korlátlan ideig történő megőrzése még feszültség kimaradás esetén is.
 • 2-szakaszos felszerelés.
 • Heti és napi programozás.
 • Napi 4 automatikus működési utasítás.
 • Köztes pozíció.
 • Nyári/téli időszámítás automatikus megváltoztatása.
 • Integráns szolár automatika.

A redőnyök vezérlése terén innovatív megoldást jelent az ILMO redőnymotor alkalmazása. A motor a Somfy Drive Control rendszerrel van felszerelve (a végkapcsolók automatikus szabályozása valamint a forgatónyomaték állandó érzékelése és megfelelő szinten tartása). A kényelmet és biztonságot növelő kiegészítő funkciók az alábbiak:

 • Csendes működés.
 • Felemelés elleni védelem.
 • Akadály-felismerés.
 • Jegesedés elleni védelem.

Vezeték nélküli vezérlés (RTS)
A rádiós vezérlésű meghajtási technológiának két alapvető előnye van:

 • a kábelezés csak a meghajtómű tápellátására korlátozódik,
 • a meghajtómű vezérlési konfigurációja a használat során is tetszőlegesen megváltoztatható, adaptációs munkák elvégzése nélkül, beleértve a rendszer kibővítését is.


A vezeték nélküli rádiós vezérlés ideális megoldás a már létező épületek modernizációjakor vagy éppen az újonnan készülő épületekben. Mivel a vezérlő utasítások rádióhullámokon keresztül továbbítódnak, az adó- és vevőkészülék között nincs szükség vezetékekre. Ennek következtében a szerelési költségek jelentősen csökkennek. A konfiguráció kibővítése vagy annak megváltoztatása a használat során bármikor lehetséges.


5. ábra


6. ábra

 


A vezeték nélküli automatikus vezérléshez külön-külön mindegyik redőnyhöz a Centralis Uno RTS (5. ábra) egyszeres kapcsolót alkalmazzuk. Az alkalmas a Chronis RTS (6. ábra) csoportos, központi és időszabályozós vezérlővel való együttműködésre is , ami lehetővé teszi a vezérlőrendszer későbbi könnyű és gyors kibővítését. A redőnyök kézi távirányító készülékkel is vezérelhetők. A Telis 1 (7. ábra) egy egycsatornás távirányító, amely egy redőny vezérlését teszi lehetővé. Kettő-öt redőny távvezérlése az ötcsatornás Telis 4 (8. ábra) távirányító segítségével oldható meg. Abban a esetben, ha még több redőny távvezérlését kívánjuk megoldani, a Telis Composio RTS (9. ábra) távirányítót javasoljuk. Ez a távirányító a redőnyök központi vagy egyenkénti vezérlésére szolgál. Az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:

 • 20 RTS csatorna.
 • Behívható köztes pozíciók.
 • A szolár automatika individuális kezelése.
 • A zónák (csatornák) verbális megjelenítése a kijelzőn.
 • Exkluzív kivitelezés.


7. ábra


8. ábra


9. ábra

 

Az RTS protokoll a berendezést olyan frekvencián működteti, ami a zavarmentes és hibátlan működését garantálja, az RTS adókészülékek hatótávolsága nyílt terepen 300m, épületen belül 20m, 2 vastag vasbeton falon keresztül áthatolva.

 

 
Az ablakok mellé fontos az elegáns kivitelű, ugyanakkor modern és megbízható garázskapu. Amennyiben Önnek is fontos a minőség, keresse a hosszú élettartamú és gazdaságos megoldásainkat. Egy kiváló hőszigetelésű garázskapu a legjobb választás, hogy csökkentsen a fűtési költségein. Nálunk ugyanis egyaránt alapkövetelmény a megfelelő hőszigetelés, a csendes és gyors működés. Legyen az Ön otthonában is gyönyörű kivitelű, első osztályú, távirányítású garázskapu. Dőljön hátra és élvezze a kényelmet.

Nyelvválasztás

Letölthető dokumentumok