Termékek

Facebook


Kiegészítők

Vasalatok

ROTO NT

A Roto NT rendszer standard módon az alábbiakkal rendelkezik:

• két kiemelésgátló horog az ablak B-NY részében az alapvető biztonságot garantálja, mivel jelentősen meggátolja az ablak kiemelését a tokból,
• mikroventillációs rendszer a bukó-nyíló részen, ami lehetővé teszi a helyiség állandó szellőztetését az ablak minimális kinyitásakor,
• billenés stabilizáló, aminek köszönhetően az ablakszárny billentési szöge a billenés után mozdulatlanná válik és a huzat sem csukja be az ablakot,
• a rossz helyzetbe állított kilincs blokkolása, ami az ablakszárny számára lehetővé teszi, hogy minden egyes alkalommal a tokba ugyanazon a szinten térjen vissza, de ugyanakkor megakadályozza a kilincs elfordítását is, ha az ablak nyitva vagy buktatva van..

 A Roto vasalatok lehetővé teszik kiegészítő funkciók alkalmazását, amelyek növelik a biztonságot, azaz:

• többfokozatú buktatómechanizmus (ún. fésű)
• a nyíló ablakszárny fékező mechanizmusa (a szárnyat a kívánt pozícióban állítja meg)
• kilincsfék
• kulccsal vagy gombbal zárható kilincs
• reteszzáras fogantyú erkélyajtókhoz
• WK1 és WK2 betörésgátló vasalatok
• és egyebek.

 

Designo

A mai trendeknek megfelelően minél kevésbé látható az ablak „mechanizmusa”, annál szebben néz ki. A Roto NT Designo innovatív vasalati rendszert javasoljuk, amely az ablakon nem látható. A rejtett zsanérok és a láthatatlan zsanértakarók még inkább kiemelik az ablak esztétikáját és funkcionalitását. Az ablakok kiálló részek és bemélyedések nélküli egyenletes felületei az ablaktisztításkor időmegtakarítást is jelentenek. Ezen kívül, a rendszer lehetővé teszi a szárny 100º-os szögben való nyitását. A Roto NT Designo ablakvasalat aránylag kis méretű, kompakt zsanérokkal rendelkezik, aminek köszönhetően a vasalat kerületén elég sok hely marad az ablak pótlólagos felszerelésére, akár a WK2 osztályig. Az alsó zsanér standard módon integrált kifeszítésgátlóval van felszerelve.

 

 

Standard vasalat Roto NT Designo vasalat
 

Roto NT Designo 130 kg VASALATOK

A nagy méretű üvegtáblák és a hangszigetelő üveggel felszerelt ablakok rendkívül hatásosak, de ugyankkor nagyon súlyosak is. A 100 kg-nál is nehezebb szárny nem ritkaság. Ezért „diszkrét”, de egyben „erős” és könnyen felszerelhető vasalatra van szükség. Erre egy megoldás van - a Roto NT Designo 130 kg. Ez a piacon kapható egyedüli, teljesen süllyesztett vasalat, amely főleg a 130 kg súlyig terjedő nagy méretű és nehéz ablakszárnyak számára készül. Egy kiegészítő és kívülről nem látható konstrukciós elem (az alsó zsanér megerősítése egy süllyesztett hüvely formájában) elegendő, hogy elérhető legyen a szárny maximális teherbírása és stabilitása.

 

Betörésgátlók

A Roto NT betörésgátló vasalattal felszerelt ablakok beépítése az egyik legjobb módszer a biztonság növelésére anélkül, hogy az ablakokra rácsot kelljen felszerelni.
Ha szükség van a magasabb szintű védelemre, a Roto NT vasalattal rendelkező ablakokat bármikor ki lehet egészíteni.
Az ablakok és erkélyajtók kifeszítését megelőző gátlószerkezetek két rendszerét ajánljuk:
WK1 és WK2.

 

A WK1 betörésvédelmi osztályozás:

Az alapvető testi erőkifejtéssel - mint pl. rúgás, ráugrás, vállal lökés - szembeni védelem.
Az ablak ellenáll a kifeszítési kísérleteknek. A Roto NT betörésgátló vasalat különleges elemei a magas fokú biztonságot garantálják: a kiemelésgátló horgok és a reteszelt görgős sarkok hatékonyan biztosítják az ablakot vagy az erkélyajtót a sarokrészekben. A kívülről a kilincs fúrását meggátló lemez valamint a SECUSTIK kilincs a további kötelező biztonsági elemek.

 

A WK2 betörésvédelmi osztályozás:

A szerszámok - mint pl. csavarhúzó, harapófogó, ékek - használatával szembeni védelem.
A WK1 osztályú védelem kibővítése. A kiegészítő kiemelésgátló elemek a görgős reteszekkel együtt a szárny egész kerületén biztosítják a szárny és a tok közötti erősebb kapcsolatot. Ezen felül, a kívülről a kilincs fúrását meggátló lemez és a kulcsos kilincs is kötelező felszereltség. Ennek köszönhetően az ablak a nagyobb erőkifejtésnek is képes ellenállni.

A Roto kiemelésgátló vasalattal és betörésgátló ablaküveggel felszerelt ablakaink az otthoni nyugalom biztosítékai.

 

Tilt First

A legkisebbek biztonsága érdekében az ajánlatunkba felvettük a főleg a gyermekszobákban, de ugyanúgy óvodákban vagy iskolákban is alkalmazható Roto NT Tilt First különleges védelemmel felszerelt ablakokat. Ez a mechanizmus lehetővé teszi az ablak buktatását (2), de megakadályozza annak kinyitását. Függetlenül attól, hogy az ablak zárva vagy buktatva van – kinyitni (1) csak a kulcs birtokában lehet, amelyet legjobb a gyermekektől elzárva tartani. Bárki buktathatja az ablakot kulcs nélkül is, de azt anélkül nem nyithatja ki. Ez a megoldás a gyermekek számára garantálja a biztonságot, de ugyanakkor lehetővé teszi a helyiségek szellőztetését az ablak buktatásával. Ha a jövőben a szoba rendeltetése megváltozik, elegendő eltávolítani a védőmechanizmust a vasalatról.
Az ablakok mellé fontos az elegáns kivitelű, ugyanakkor modern és megbízható garázskapu. Amennyiben Önnek is fontos a minőség, keresse a hosszú élettartamú és gazdaságos megoldásainkat. Egy kiváló hőszigetelésű garázskapu a legjobb választás, hogy csökkentsen a fűtési költségein. Nálunk ugyanis egyaránt alapkövetelmény a megfelelő hőszigetelés, a csendes és gyors működés. Legyen az Ön otthonában is gyönyörű kivitelű, első osztályú, távirányítású garázskapu. Dőljön hátra és élvezze a kényelmet.

Nyelvválasztás

Letölthető dokumentumok