Termékek

Facebook


Kiegészítők

Álosztók

Az álosztók, mint a régi építészeti stílushoz kapcsolódó díszítőelemek az ablak dekorációs funkcióját töltik be. Nekik köszönhetően a beltér egy különleges hangulatot, az épülethomlokzatok pedig egyedi jelleget nyernek.Ajánlatunkban a nyílászárók színskálájához illő különböző vastagságú és színű álosztók találhatók. Az álosztók elhelyezése az ablakban pontos tervezést igényel. Nem szabad elfelejteni, hogy az álosztó méretének az ablakhoz viszonyítva megfelelő arányúnak kell lennie, a formájának és fajtájának pedig az épület stílusával kell harmonizálnia.


Az alábbi típusú álosztókat ajánljuk:
- üveg közötti álosztók
- konstrukciós álosztók
- ragasztott álosztók (bécsi)
- rátétes álosztók (a fa nyílászárókra vonatkozik).

A PVC nyílászárókban alkalmazott álosztók


Üveg közötti álosztók


Ragasztott álosztók


Konstrukciós álosztók


Ragasztott álosztók bécsi típusú álosztóval

 

A fa nyílászárókban alkalmazott álosztók


Üveg közötti álosztók


Konstrukciós álosztók

 


Ragasztott álosztók


Ragasztott álosztók bécsi típusú álosztóval


Rátétes álosztók


Üveg közötti álosztók

Az üveg közötti álosztók az üvegtáblák között helyezkednek el. Az üvegtáblák közötti kerethez tartósan rögzített alumínium díszprofilból készülnek.
8, 18, 26 és 45 mm széles méretben készülnek. A RAL színskála szerinti színekre festhetők, de a fához vagy a fa mintázatához hasonló színekben is előfordulnak.
PVC, fa és alumínium ablakokban alkalmazzák.
Az ilyen típusú álosztók használatának az az előnye, hogy az ablakok könnyen tisztíthatók, mivel az üvegfelület sima marad.

Az üveg közötti álosztók színskálája:


 


Konstrukciós álosztók

A konstrukciós álosztók az ablakszárny szerkezeti elemét alkotják, az ablaküveget kisebb részekre osztják és növelik az ablak merevségét. Ugyanabból és ugyanolyan színű anyagból vannak mint amiből az ablakkeretek készülnek. Alkalmazási területük úgy a PVC mint a fa és alumínium nyílászárók.


Üveg közötti álosztók


Konstrukciós álosztók

 


Ragasztott álosztók

A ragasztott álosztók az ablaküveg külső oldalán vannak elhelyezve, egy vagy mindkét oldalról, ezen kívül egy belső, üvegek közötti alumínium konstrukcióval, az ún. bécsi álosztóval is kiegészíthetők. Alkalmazási területük úgy a PVC mint a fa és alumínium nyílászárók, ugyanabból és ugyanolyan színű anyagból vannak mint amiből az ablakkeretek készülnek. Standard szélességük 25, 35 és 55 mm.


Ragasztott álosztók


Rátétes álosztók

 

Rátétes álosztók

A rátétes álosztók fából készült keretek, melyeket külön zsanérokkal vagy reteszekkel rögzítenek az ablak- vagy ajtószárnyhoz. Közvetlenül nem érintkeznek az üveg felületével. Tisztántartásuk egyszerű. A tisztításhoz gyorsan levehetők, bármiféle szerszám használata nélkül. Alkalmazási területük a fából készült ablakok, leggyakrabban 25 mm szélességűek.

 
Az ablakok mellé fontos az elegáns kivitelű, ugyanakkor modern és megbízható garázskapu. Amennyiben Önnek is fontos a minőség, keresse a hosszú élettartamú és gazdaságos megoldásainkat. Egy kiváló hőszigetelésű garázskapu a legjobb választás, hogy csökkentsen a fűtési költségein. Nálunk ugyanis egyaránt alapkövetelmény a megfelelő hőszigetelés, a csendes és gyors működés. Legyen az Ön otthonában is gyönyörű kivitelű, első osztályú, távirányítású garázskapu. Dőljön hátra és élvezze a kényelmet.

Nyelvválasztás

Letölthető dokumentumok